Translate

неделя, 16 септември 2012 г.

Сюрреалистична снимка на възхитителния "Пояс на Венера"

Гигантски дървета потънали в снега стоят като величави стражници и пазят атмосферното розово сияние, известно като "Пояс на Венера", който така чудесно украсява фона на тази сюрреалистична снимка. 

Астрофотографът  Николо Бонфадини (Niccolò Bonfadini) направил тази превъзходна снимка през зимата на 2011 година във Финска Лапландия. В момента на снимането Слънцето изгрявало зад гърба на фотографа. На снимката "Поясът на Венера" - това е розовата ивица. Причината за нейното появяване е в това, че атмосферата разсейва светлината от изгряващото или залязващо Слънце, и това визуално изглежда като червена-розова ивица. Под нея атмосферата е по-тъмна, тъй като светлина до нея практически не достига. А над "Пояса на Венера" може да се види синьо небе.

Поясът на Венера е достъпен за наблюдения от всеки жител на Земята, той може да се види на всяко място, но единственото условие е чисто небе на хоризонта. Той се появява преди изгрева или след залеза на Слънцето, в противоположно на Слънцето място, на височина от 10 до 20 градуса спрямо хоризонта.

Името "Пояс на Венера" е взаимствано от гръцката митология, подобно на "поясът на Афродита". 

Няколко думи за фотографа. 
Niccolò Bonfadini — е млад фотограф, живеещ в Монза (Monza), в северна Италия. Преди няколко години той се заел с фотография и започнал да пътешества, като негов верен спътник във всички пътешествия е камерата.

Той смята, че природата е единственото място, където може да се отдъхне от шума и повседневната суета, че няма нищо по-възхитително, от това да се насладиш на раззсъмването или на красотата на звездното небе. Своите фотографии той прави с цифрова камера Canon и аналогова фотокамера Mamiya.


източник : http://infuture.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар