понеделник, 3 юни 2013 г.

Рубинът - един от най-внушителните скъпоценни камъни

Най-често той се свързва с любов и страст, и е камъкът на зодия Овен. Връзката с любовта се крие в червения му цвят, който се свързва с любовните трепети. Това е един от най-прекрасните скъпоценни камъни в света и се смята, че някои от по-чистите рубини имат по-голяма стойност от диамантите.  

Червеният рубин се свързва с Индия и индийската култура. В индийската литература може да се открият интересни подробности за него. Думата „corundum” се използва за обозначението на камъка и произлиза от санкритското "kuruvinda".  „Рубин” означава "ratnaraj", в превод от санскрит – „цар на скъпоценните камъни”.

Смята се, че ако носите скъпоценния камък в лявата страна на тялото си вграден в пръстен, гривна или брошка, това ще ви предпазва от лоши мисли. Експерти препоръчват носене на рубин, когато в хороскопа ви Слънцето има слабо присъствие.

А сега, нека разгледаме позитивите на рубина.


Смятан за камъка на Слънцето, той изразява смелост, сила и е символ на бащата. Ако човек се радва на положителното влияние на слънчевите лъчи в живота си, тогава той ще бъде оптимист и ще живее добре. Но ако позицията на слънцето не е добра или е засегната от враждебни планети, това ще окаже лошо влияние върху концентрацията, кариерата и общото ви състояние. Вярно е, че в живота на всеки от нас има много падения и възходи и човек може да страда от сърдечни проблеми. В някои случаи е много по-лесно да преодолеете тези неприятности и болежки с помощта на магнетичния рубин.  

Най-важната характеристика на този скъпоценен камък е цветът му. Червеното е символ на любовта и човека, изразява силни чувства и топлина. Затова казваме, че рубинът е проводник на любовта.  Освен това той оказва невероятен лечебен ефект върху сърцето, тъй като взаимодейства с притока на кръв. Убива микробите и намалява инфекциите.  Смята се, че носи богатство, мъдрост и здраве на тези, родени през месец юли и представителите на зодия Рак. Интересно е, че именно той е камъкът, символ на 15-та и 40-та годишнина от брака. Красивият рубин лекува язви, циреи и безсъние. Според нумеролози този скъпоценен камък се свързва с числото 1. Препоръчва се на хората, родени на 1-ви, 9-ти, 19-ти и 28-ми всеки месец да носят прекрасния червен камък, за да се радват на успех в живота. За да има най-голям ефект, рубинът трябва да бъде не по-малко от 2 карата и да бъде монтиран върху златно бижу.  


Грижа
Той е твърд и траен скъпоценен камък. Грижите за него няма да ви затруднят. Единствено трябва да го пазите от допир на различни видове химикали. Специалистите препоръчват да съхранявате бижута с рубин в плат или тъмна торбичка, вместо да ги поставяте директно в кутия. Причината е, че рубинът не бива да се докосва до друг камък.  

Аз спирам до тук с разказа си за невероятния рубин. И понеже съм сигурна, че сте любопитни да узнаете още за камъка, символ на планетата Марс, ви каня на: 


статията е написана с любезното съдействие на anainsert

Няма коментари:

Публикуване на коментар