понеделник, 16 юли 2012 г.

Поради необичайното явление на Слънцето на Земята може рязко да захладнее


23 април 2012, Токио

На Слънцето в близко време могат да се образуват 4 магнитни полюса, което е способно да предизвика временно захлаждане на Земята. Такива прогнози са обявили японската Национална обесерватория и Института по естествените науки. Те се основатат на продължителни наблюдения, които провежда за Слънцето спътникът Хиноде.


На Слънцето магнитните полюси обикновено сменят местата си на всеки 11 години. Като правило, те съвпадат при това с географските полюси. Поредната смяна се очаквала през май 2013. Обаче, съдейки по всичко, този път на северния полюс на Слънцето смяната на минуса на плюс ще настъпи по-рано - през май 2012. Не е изключено, Южният полюс по-късно да смени своя знак на отрицателен. Като при това известно време двата географски полюса на Слънцето ще бъдат положителни.
По мнение на експертите, в резултат на това в района на Екватора на Слънцето ще се образуват два временни отрицателни магнитни полюса. Такива явления на Слънцето са се случвали и по-рано - например през 17-18 век. Тогава това е съвпаднало със съществено захлаждане на Земята. Японските специалисти предполагат, че и сегашното появяване на четири магнитни полюса на Слънцето, ще предизвика временно прекратяване на непрекъснатото затопляне на климата на планетата.


Подробности: http://regnum.ru/news/innovatio/1524022.html#ixzz20m6Mbd7W

1 коментар:

  1. Тема серьёзная, но [url=http://shitoryu-hmao.ru/]карате [/url] всё-же серьёзнее темка, да и интереснее, в особенности стиль [url=http://shitoryu-hmao.ru/]сито-рю[/url].

    ОтговорИзтриване