събота, 8 септември 2012 г.

Флорентинският майстор Джузеппе AрманиИСТОРИЯ 
Джузеппе ARMANI

Роден през 1935 година недалече от Пиза, Calci в Италия. Още като дете Джузеппе, както и много деца обичал да рисува. Неговият дом бил пълен с рисунки. Бащата на Джузеппе разбрал, че синът му има дарба и решил, че той ще учи в Академията на Изящните изкуства във Флоренция., за да развива природния си талант. Армани се записал и започнал да учи в Академията, когато баща му неочаквано починал. Семейството се нуждаело от пари, затова Джузеппе напуснал Академията и започнал да работи. Художественото училище било забравено.Един ден приходящ свещеник в Пиза организирал изложба за млади художници и Армани изложил там свои работи.. След тази изложба, неговите произведения се оказали в Академията на Изящните изкуства във Флоренция. Джузеппе експериментирал с дърво, глина, алабастър и мрамор. Неговата репутация растяла с всеки ден.

Скоро любители на изкуството от целия свят започнали да идват в картинната галерия за да видят творенията му. През 1975 година от галерия Флоренс Скулптура d'Arte, признавайки гениалността на Армани му предложили да работи изключително за тях. Джузеппе подбрал група от талантливи скулптури като Давид Томас Литлтон, Фабрицио Таня и Паоло Леончини. Под негово ръководство те работили заедно много години.


В продължение на 25 години Джузеппе Армани създавал шедьоври, започвайки в традиционен стил Каподимонте и преминавайки към по-смели, съвременни и причудливи скулптури. Във фигурките на Армани има искра живот и неговият потресаващ реализъм продължава да удивлява многочислените му почитатели по целия свят.

За съжаление Джузеппе Армани скоропостижно умира през 2006 година , вследствие на обширен инсулт.  


  
  

източник : klassika .liveinternet.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар