петък, 28 септември 2012 г.

Тоби Магуайър и Леонардо ДиКаприо ще снимат филм за бракониерството
Продуценти на новия еко-социален филм на студията  «Warner Brosers» за незаконна търговия с животни и бракониерство ще стане известното актоьрско трио : Тоби Магуайър (Tobey Maguire), Леонардо ДиКаприо (Leonardo DiCaprio) и Том Харди (Tom Hardy). Филмът с всички подробности ще илюстрира пътя на кожата от Африка до модните салони в Париж. "Но е важно да се разбере: всеки път, когато ти купуваш нещо, ти на сто процента поддържаш политиката на компанията, произвела тази вещ" - напомня Леонардо.

Инициатор на проекта е Том Харди - британски актьор от театъра и киното, известен от филмите "Звезден път: Възмездие", "Начало", Тъмният рицар: възраждането на легендата". През 2002 Харди бил в Северна Африка за участие във филма "Симон, английски легионер". Тук актьорът се запознал с хора, които някога работили в подразделения със специално предназначение и се борели против бракониерството в Южна Африка. Именно техните разкази провокирали Томи към идеята да разкаже на целия свят за премеждията на дивата природа.
С тази мисъл Харди се обърнал към Леонардо Дикаприо, известен защитник на животните и борец за екологията на планетата. ДиКаприо живее в  Riverhouse – този район на Ню Йорк сам си обезпечава електричество от слънчева енергия. Колата на холивудската звезда е хибрид "Тойота Приус", който изхвърля 75% по-малко вредни газове от обикновена кола. Вложенията на ДиКаприо за спасение на планетата наистина са колосални, той е дарил милион долара на Световния фонд за дивата природа  (WWF), основал е собствен екологичен фонд, приемал е участие в кампаниите за защита на слоновете и тигрите.
Освен това през 2007 година Леонардо засне своя първи документален филм "Единадесетия час", който разглежда въпросите за възможните последствия от глобалното затопляне, крехкостта на земните екосистеми, проблемите с преработка на боклука, възможностите за изход от нарастващата топлинна криза, поддържане на биоразнообразието и други актуални теми на нашето време. Колкото до най-горещия континент, по думите на актьора, за проблемите на Африка той се замислил не след преглеждане на новините, а след песента на Кени Уест. 
Тоби Магуайър, като неразделен приятел от детството , решил да поддържа колегата си и да се присъедини към проекта. Той е зает със сниките на новия си филм, с възпитанието на децата си и с участие в благотворителни мероприятия. Освен съвместния екологически проект, Човекът-Паяк има намерение да започне собствена продукция, фантастичен филм, "Пета вълна", който разказва за завладяването на човешката цивилизация от пришълци. И разбира се, главната сюжетна линия съединява две сърца на девойка и младеж от двата чужди свята, нали любовта непременно е длъжна да спаси света. Сценарият е на основата на трилогията на писателя Рика Янси, а партньори на киностудията на Магуайър - Material Picturesе , ще бъдат GK Films и Sony Pictures, които ще обезпечат проекта и с финансова поддръжка. 
За реализирането на еко-филма засега не се съобщава в подробности. За проблемите на Африка с бракониерството може да се говори с часове, но по мнението на Леонардо ДиКаприо: "Ако ти правиш филм само за да впечатлиш света и да го развличаш, това ще бъде безмислено губене на време" Затова сега се търсят талантливи сценаристи . За това ще участват ли самите Магуайър, Харди и ДиКаприо  във филма, засега не се съобщава..  

източник :  http://www.facepla.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар