четвъртък, 3 юли 2014 г.

Психиатрите признаха пристрастяването към "селфи" за психическо разстройство

Пристрасяването към «селфи» е официално признато за психическо разстройство. До такъв извод стигнали учени от американската психиатрична асоциация.
Асоциацията  представила класификацията на новата болест под названието   «selfies» в Чикаго.
По мнението на психиатрите «selfies» се определя като обсесивно-компулсивно разстройство, характеризиращо се с постоянно желание да фотографираме себе си и да поставяме снимките си в социалните мрежи, за да се компенсира липсата на самоуважение.
Учените отделят три нива на разстройството:
Първо - епизодично: човек фотографира себе си не по-малко от три пъти на ден, но при това не качва снимките си в социалните мрежи.
Второ - остро: човек фотографира себе си не по-малко от три пъти на ден и качва "селфи" в социалните мрежи.
Трето - хронично: човек изпитва неконтролируемо желание да фотографира себе си постоянно и да качва снимките в интернет не по-малко от шест пъти на ден.

Изданието Mirror  през март 2014 публикува реална история на 19 годишния Дени Боуман, който 200 пъти на ден се снимал и се опитал да се самоубие, след като не успял да си направи идеалното селфи. По-късно му била поставена диагноза обсесивно-компулсивно разстройство.
Психиатрите отбелязват, че на този етап лечение на  «selfies» не съществува. Обаче един ползвател на портала Global Trend News, коментирайки тази новост предложил свое решение на проблема: просто да се унищожи мобилния телефон.


превод от руски:   it-is-me
източник: http://ria.ru/world/20140630/1014185209.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар