събота, 22 август 2015 г.

10 научни причини защо пиенето на бира е полезно, а не вредно


beer00
1. Бирата удължава живота.Изследователи от Virginia Tech са установили, че хората, които редовно пият бира в умерени количества, са с 19% по-нисък риск от  преждевременна смърт. В допълнение бирата допринася за обновяване на клетките на кръвоносните съдове поради ускоряването на някои метаболитни процеси в организма и има успокояващо и болкоуспокояващо действие и  допринася за подтискането на растежа и размножаването на бактериите.
2. Бирата помага да отслабнете.В обществото е широко разпространен стереотипът, че от бирата се пълнее. Но една нова книга от Тим ​​Спектър, професор от Лондонския Кралски Колеж, казва обратното. Той твърди, че една светла бира е добър източник на хранителни вещества за полезните чревни бактерии, които правят  храносмилателната система по-ефективна. Освен това бирата допринася за активиране на стомашния сок и стимулиране на храносмилателната система.

3. Бирата помага в борбата с рака.Тази алкохолна напитка съдържа съставки, които помагат на  човешкото тяло да се бори с рака. Това заключение направили медицински учени от японския Национален институт по радиология. В хмела, по-специално, е намерен Xanthohumol - флавоноид, който инхибира канцерогенни ензими.

4. Бирата помага на мозъка да функционира нормално.Проучването, публикувано в медицинското списание New England, установи, че жените, които пият една чаша бира на ден, по-малко вероятно е да страдат от когнитивни проблеми, причинени от стареенето.

5. Бирата в действителност не прави "бирено" коремче.Изследване, проведено от фонда UCL е имало за цел да се докаже връзката между количеството бира, изпито от един човек и това, колко бързо му се закръгля корема. Но научни доказателства,  не  били намерени. "Хората смятат, че пиещите бира, е по-вероятно да страдат от затлъстяване, отколкото други. Но това не е така. Ако има връзка между бирата и затлъстяването , то е незначителна ", - заключили изследователите.

6. Бирата може да ви спаси от камъни в бъбреците.Хората, които пият бира в умерени количества, 41% по-малко е вероятно да страдат от камъни в бъбреците. До такива заключения достигнаха американските учени, които представиха работата си в списание Clinical вестник на Американското дружество по нефрология -.
Clinical Journal of the American Society of Nephrology.

7. В бирата има по-малко в калории, отколкото в обезмаслено мляко или портокалов сок.Според съдържанието на калий, магнезий, фосфор, желязо, мед, цинк, бирата не се различава от портокаловия сок - чаша, която, изпита по време на закуска, е символ на здравословния начин на живот. Но при това  в бирата има по-малко калории. Компанията 
Guinness наскоро пусна  статистики, които доказват убедително, че дори и в "тежките", тъмните  разновидности на бирата се съдържат по-малко калории, отколкото във всякакви сладки напитки или дори обезмаслено мляко.

8. Биреният хмел предпазва от болестта на Алцхаймер. Xanthohumol едно от съединенията в хмела, според последните изследвания на учените, предпазва мозъка от свързани с възрастта дегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

9. Бирата е пълна с витамини."Ако внимателно се анализира химическия състав на добра бира, вие ще бъдете изумени от размера на витамини, които се съдържат в него" - казва Стефан Domenig, директор на Центъра за здраве Mайра в Австрия. Например,  бирата е богата много на витамини В1 и В2, и те са налични в една форма, която се абсорбира добре от организма. Един литър от напитката ще осигури 40-60% от дневните нужди на тиамин (В1) и рибофлавин (В2). Бирата е богата на аскорбинова киселина. A литър бира ще ви даде 70% от дневната си доза витамин С. А за да се набави дневната потребност от фолиева киселина е достатъчно,  да се пие по половин чаша бира.

10. Бирата укрепва костите.Бирата помага за поддържане на костната плътност и еластичност на ставите поради съдържанието на силиций в лесно смилаема форма. Кой би си помислил, че една чаша бира след вечеря може да помогне за създаването на по-плътна костна тъкан. Това утвърждават от авторитетното списание 
Journal of the Science of Food and Agriculture.

 metro.co.uk

Няма коментари:

Публикуване на коментар