неделя, 14 октомври 2012 г.

Бъдещето на Земята в посланията на прадедите на хопи

Индианците от племето хопи сега живеят в резервати в северо-източните части на Аризона, САЩ. Орайби е неофициалната столица на тукашните индианци, а числеността на племето е около 6000 човека. Те са се заселили на тези земи в началото на  VIII век. Както и преди, так и сега тук цари матриархат.

Племето е разделено на 30 клана. Начело на всеки от тях стои най-старата жена, която изпълнява длъжността на шаман и поддържа връзка с умрелите прадеди. Обикновено тази жена  е надарена от природата с ясновидство и врачуване. А мъжете хопи се занимават с женски според нашите понятия занаяти - селско стопанство и ръкоделие. Ако девойка хопи се омъжи, необезателно за съплеменник, нейният съпруг също става член на нейния клан.


Самите индианци на това необикновено племе твърдят, че техните прадеди са се появили някога от недрата на земята, а до тогава са живеели в така наречени киваси - огромни подземни дворци. След това те се разпръснали по земята и след няколко столетия "по заповед на духовете" се заселили трайно в Аризона. Първата среща на хопи с европейците била през 1540 година, когато европейците били по тези земи в търсене на митичната страна Елдорадо...


И сега през  XXI век хопи строят киваси, в които извършват своите тайнствени обреди и общуват с духовете на прадедите си. По време на зимното слънцестоене шаманът се уединява в един от кивасите, в който по неговите думи му се открива бъдещето на племето и на света въобще.


В язика на хопи няма понятие време. Има само дума  "сега". Всеки хопи знае, че времето е непрекъснат енергиен поток без минало, настояще и бъдеще. Всеки хопи също така притежава способност да се включва към паметта и душата на прадедите си и да поиска помощ в критична ситуация. Контактът с обитателите на "оня свят" се осъществява в множество малки стаи дълбоко под земята. Всеки член на племето има своя персонална стая.


Най-голямата ценност на племето хопи това са древните каменни плочи, които се съхраняват от шамана и се предават от поколение на поколение. Именно на тези плочи , твърдят хопи, е записано бъдещето на човечеството. Всяка година най-силният шаман получава нова информация от небесата, а съветът на старейшините изпраща получените сведения до президента на САЩ. Някои пророчества все още са засекретени. Експерти от лабораторията по парапсихология, работещи при администрацията на Белия дом дешифрират символите и се стараят да предотвратят най-мрачните сценарии.


От миналия век интересът към хопи нараства все повече, особено след трагедията в САЩ на 11 септември 2001 година. Както се оказало, хопи предупреждавали за нея година по-рано, но властите не приели сериозно индианските послания...


И така какво вещаят духовете на хопи? Те предупреждават за глобални промени в климата и повишаване на температурата на въздуха, което вече се случва. До 2020 година човечеството ще преживее многочислени температурни аномалии, нивото на водата в Световния океан ще се повиши, а слънчевата активност ще стане опасна за хората. Хопи даже са уверени, че на Земята ще има мощен взрив от бомба сродна на атомната -такъв, какъвто е имало в техните земи в далечното минало. Старите индианци все още помнят взривът на експерименталната атомна бомба, взривена на полигон недалече от техния резерват. Тогава само благодарение на неизвестна могъща сила, която унищожила по неизвестен начин радиацията, хопи останали живи.

Човечеството според техните думи е навлязло в ера на големи промени, и всички стари схеми на живота на хората и техните взаимоотношения ще се променят необратимо. Ще се измени и самата наша планета. Тропиците например ще се покрият с лед .Космическите станции потвърждават, че тези процеси вече са започнали. Предстои и изменение на наклона на земната ос. Нивото на водата в моретата и океаните ще се повиши и много континенти ще се скрият под водата, други ще оцелеят. Но по думите на хопи, по-подробно за това ще може да се каже в следващите 50-80 години.

Енергията на духовете в последно време се усеща много по-силно. Невидими сили все повече контролират човешките мисли и постъпки. Който не цени богатството на природата и нейното многообразие, не живее в хармония с нея, то за него няма място сред избраните, които след многочислените земни катаклизми ще останат да живеят на нашата планета. Великият дух направлява американците към Европа, а също и към Африка и Индия, бъдещи оазиси на новата раса и на следващите цивилизации, в които ще властват духовност и хармония.


До 2035 година в природата ще се случат многочислени катаклизми и небесни явления, които ще очистят нашата планета от "излишните" земляни. Великият дух на хопи предупреждава за загадъчна болест, която ще покоси човечеството като чума. Тя ще събере много жертви, защото дълги години няма да има открито лекарство за борба с нея. Тази болест също е послание от тези, които са решили да "прочистят" Земята.


Но не бива да се плашим. Нашата цивилизация не е обречена и съгласно пророчествата на хопи у човечеството има бъдеще. Но първоначално ще трябва да заплатим определена цена за своето високомерие и неразумност, за неумението ни да живеем в хармония със света и природата.


Хопи разказват за "машини от небето", които ще спасят тези, които следват гласът на разума и живеят в хармония със света, разказват също така за домове на Луната и на Червената земя, напомнят за нова звезда, която скоро ще се появи в небето. Между другото астрономи от НАСА неотдавна са открили странен обект 350 пъти по-голям от Слънцето, намиращ се засега извън Слънчевата система. Описанието на този  обект, дадено от хопи, съвпада с данните от телескопите и спътниците. Друго странно пророчество, предаващо се от поколение на поколение, говори видимо за метод на клониране на хората : "Жена без помощта на мъжа ще може да има деца и всеки ще започне да се самовъзпроизвежда".


Какво е това, приказки? Едва ли. Много от пророчествата на хопи вече е потвърдила самата история. Затова през последните години експертите с особено внимание се отнасят към предсказанията на древния народ и особено към това, че 23 декември 2012 , казват хопи, е  най-важният ден за земната цивилизация. В този ден "Великият дух ще се яви отново" и част от човечеството ще премине в четвърто измерение. Това може да се случи и въобще с нашата планета, защото съгласно пророчеството това влиза в еволюционния план на Твореца.


Източник: "Интересная газета. Магия и мистика" №15, 2012 г.преведено от : http://x-files.org.ua

Няма коментари:

Публикуване на коментар