петък, 15 февруари 2013 г.

Законът на благоденствието и качеството ни на живот


Напоследък законът за благоденствието стана широко разпространен и хората по целия свят вече знаят точно за какво става дума, когато го споменем. Законът на привличането гласи, че мислите имат сила да привличат случването на нещата. Мислите се превръщат в случки. Доминиращата мисъл става убеждение и това, в което вярваме, се превръща в истина.

Законът за благоденствието е много подобен на първия. Според него трябва да се чувстваме така, сякаш живеем в просперитет, за да стане това действителност. Трябва да мислим за благоденствието, за да го привлечем в живота си. Така че, ако, например, смятате, че трудно ще се сдобиете с пари, то ще бъде наистина така. Ако смятате, че животът е труден и нерентабилен, това ще бъде вашата реалност. Ако обаче, мислите, че винаги имате това, което ви е необходимо, че животът е едно приключение, той действително ще бъде такъв.

Забелязали ли сте как едно и също нещо означава различни неща за различните хора? Например, ако някой ми даде 100 банана, аз ще бъда много развълнувана и доволна. Ще си кажа „Уау, десерт за една или две седмици!” Ако друг човек получи същото количество сладки плодове, може да си помисли гневно: „Какво  се предполага, че трябва да правя с всичките тези банани?!” Във втория случай човекът очевидно не може да оцени, че това е дар и е прекрасно да му се насладиш.

Всичко е въпрос на гледна точка и на това как ние избираме да тълкуваме живота и опита си. По този начин дните ни могат да минават в усмивки, удовлетворение и приключения или да са белязани с тревога, трудности и оплаквания. А какви са вашите доминиращи мисли? Можете ли да се докоснете до своите най – дълбоки вярвания? Възможно е те да не бъдат на съзнателно равнище и да се наложи да се разровите повече, за да откриете какви са. Едва тогава можете да започнете да ги заменяте с убежденията и вярванията, които сами ще изберете да имате.

Когато осъзнаете силата на законът за благоденствието и се изправите срещу собствените си ограничаващи вярвания, ще осъзнаете колко затруднено живеете понякога. Ще можете да откривате това и в околните. Защото всичко е вътре във вас. Само да решите колко много струвате и колко добър човек сте. Само да решите колко много заслужавате. Без значение колко сте талантливи, ако нямате вяра в себе си, че сте достойни за успех и благоденствие, те никога няма да ви споходят.

Помислете как някои победители от лотарията са обявени в несъстоятелност в рамките на няколко години. Според широко разпространения закон за благоденствието, не можете да запазите това, което не съвпада с мисленето ви. Ако хората не променят убежденията си за парите, могат да печелят големи суми, но ще ги губят, ще им ги откраднат или ще се случи нещо друго, защото това, което е в тях е и извън тях. Ако можете да промените вижданията си за парите и започнете да мислите за своя просперитет в съответсвие със споменатия закон за благоденствието, няма да имате нужда да печелите от лотарията, а ще имате възможност да се радвате на изобилно благополучие.

Е, сега да се спрем на въпроса: как да промените убежденията си? Най – важно е да идентифицирате основните си вярвания. Вие имате силата да контролирате мислите си, въпреки, че в момента може те да ви контролират повече. Върнете се една стъпка назад и наблюдавайте. Спазвайте мисловните си модели и следете внимателно. Може да осъзнаете, че често говорите за негативни неща, за недостиг на пари или неуспех. Ако засечете себе си да твърдите презрително: „О, на него му е толкова лесно. Никога не му се налага да си прави сметката, да се тревожи за заплащането си или как ще покрие месечните разходи”, по – добре се спрете за миг и проверете това. Защо сте изпълнени с презрение? Какво толкова притеснително има в това да плащате за разходите си всеки месец? Така по – лесно ще определите реалното положение на нещата и ще започнете да мислите за това, което действително имате. И ще се почувствате щастливи, че е така. Тогава идва моментът за разчистването на негативните убеждения. Защото вие определяте в какво да вярвате, а не мислите ви.

Съсредоточете се върху мястото, където искате да бъдете, а не там, където се намирате сега. Ако се държите лошо, най – вероятно мислите лошо. Без значение колко е трудна сегашната ситуация, трябва да намерите начин да се отклоните от сегашния си опит и да си представите нова реалност. Ако почувствате благоденствието, ще привлечете сполуката в живота си. Има достатъчно за всички, включително и за вас. Идеята за недостиг е тази, която се е вкоренила дълбоко в съзнанието на повечето хора. Искрено вярвам, че можем да я изместим с нещо положително и стремително. Вярваме в недостига на ресурси, че трябва да се конкурираме помежду си, за да оцелеем и в куп други стереотипи. Само че това не е вярно!
Живеем в изобилен свят. Има от всичко за всеки. Зависи как отделният човек гледа на реалността. Защото често не забелязваме как пропускаме много моменти на щастие, докато се тръшкаме за нещо или упрекваме системата, хората, живота. Променете това! Още сега! Защото животът е хубав! Научете се да го гледате с други очи. И ще почувствате благоденствие. Ще бъдете изпълнени с любов. Към себе си, към другите, към живота.Прочетете още интересни факти за закона за благоденствието тук: http://duhovno.newage.bg/закон-благоденствие и се научете да спазвате принципите му за един по – стойностен живот.


Материалът е предоставен с любезното съдействие на anainsert
Няма коментари:

Публикуване на коментар