неделя, 28 април 2013 г.

Очарованието на италианския порцелан
Италия - това е страна на велики майстори в най-различни видове изкуство. В това число винаги се е славел италианският порцелан и статуетките за украшение на всяко помещение. Всяка композиция - статуетките, изготвени от италианските майстори носи в себе си цяла гама чувства и емоции. Статуетките от италианския порцелан са сюжетни и отразяват нашата нежност, грижата за децата и животните...Своята история порцеланът започва в Китай и дълго е оставал тайна само за майсторите на Поднебесната. И едва в началото на 18 век порцеланът бил отново открит за Европа, след което започнало неговото победно шествие по нашия континент. Не е удивително, че именно италианският порцелан и статуетките от него са получили такава популярност, нали тяхната родина е страната дала на света толкова изкусни майстори. Италианските статуетки, порцеланът за които се е произвеждал в местни манифактури са били и остават истински произведения на изкуството. И макар, че днес е лесно да се купи такава статуетка, в миналото те са били достъпни само за избрани.

Да купиш порцеланова статуетка - това е все едно да купиш частица от душата на майстора, казват в Италия. Компанията  Principe е наследник на школа с триста годишна история. Именно те са довели италианските статуетки до съвършенство, на което можем да се наслаждаваме днес. Италианският порцелан и статуетките производство на Principe ,представляват обединение на неаполитанското творческо въображение със своеобразието на цветове и форми. Това е най-високо качество на ръчна работа и отражение на италианската култура и традиции. 

 
Porcellane Principe - това е марка на италианския порцелан, която е изпълнена в традиционната техника  Capodimonte, възникнала в Неапол през 1743 г.  Principe са успели да обединят неаполитанското творческо въображение със своеобразието на форми и цветове Венето. 


Компанията Porcellane Principe е обединила майсторството на трима партньора: скулпторът Лучиано Каццола, създателят на форми Лино Гоби и художникът Серджио Трафоретти, които са успели да изразят в своите работи и да подарят на хората незабравима красота и неповторимост на порцелановите изделия. Порцелановите статуетки въплъщават в себе си най-непредсказуемите идеи на художниците, отличаващи се със своята оригиналност и смел дизайн. Дами, часовници, лампи, професии, произведения с религиозен и митологичен характер - статуетките внасят красота и вдъхновение в нашия живот !
   
източник : liveinternet.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар