петък, 28 юни 2013 г.

Улични слънчеви зарядни станции за мобилни телефони в Ню-Йорк


Окончательная конструкция была выбрана после того, как к проекту подключилась компания Goal Zero

Заинтересованият за ръста на продажбите на мобилни телефони телекомуникационен провайдър AT&T предприема мерки за повишаване на комфортността на използване на смартфони. Съвместно с разработчика на портативни слънчеви устройства   Goal Zero и с дизайн студиото от Бруклин  Pensa, AT&T реализира проект за поставяне по улиците на Ню-Йорк на обществени слънчеви зарядни станции за телефони.

Концепцията Street Charge била разработена от  Pensa в началото на 2012 година като елегантно обществено решение "всичко в едно" за слънчево зареждане на мобилни устройства. На стадии на работни прототипи били създадени и въведени в експлоатация няколко зарядни станции с различни конструкции. 
Окончателната конструкция била избрана, след като в проекта се включила компания Goal Zero. Всяка зарядна станция има 3 фотоелектрически панела, всеки с мощност 15 вата,  и е оборудвана с мощна акумулаторна батерия, съхраняваща енергията, за да я раздаде безплатно на ползвателите на мобилни устройства.  Достъпни са различни стандарти на включване на телефона към станцията, както и кратки инструкции за ползване.

Първите образци вече са монтирани на някои места в града в средата на юни. Планира се да се разшири проекта и да се оборудват още около 25 улици с безплатни станции в пет района на града.По материали на :  Gizmag

Няма коментари:

Публикуване на коментар