Translate

петък, 17 януари 2014 г.

Какво знаете за Рейки – митове и истини

Може би не е напълно изяснена теорията за тази целебна енергия. Ето затова в следващите редове ще се спрем на 8 заблуди за японската техника. И така, да започваме:


  1. Рейки е религия
Не. Свързана е с духовното, но не е религия. Няма такива църкви, нито литургии, свещеници, не се изнасят и проповеди. Може да се каже, че практикуващите спазват определени принципи, но не са религиозни. Способността за лечение върви ръка за ръка с етичния кодекс. Правилното прилагане на тези техники води до благополучие на пациента.


  1. Практикуващият може да излекува реципиента
Отговорът отново е не. За да си го представите по-лесно, ще използвам приятно сравнение: практикуващият прилича на градинар, който полива с маркуч земята наоколо. Така и в Рейки практикуващият играе ролята на проводник на енергия и я насочва към реципиента, който от своя страна се успокоява.


  1. Лечението трябва да е безплатно, защото системата е божествена,
а всичко възвишено е безплатно
Вярно е, че Рейки е универсална енергия, която съдържа мощна сила и може да се каже, че е Божествена. Въпреки това, освен ако практикуващият не е решил да ви подари няколко процедури, ще трябва да платите известна сума пари. Отнема време на практикуващия, за да се приготви за процедурата и да започне лечение. Самият той е вложил средства, за да бъде надеждно обучен. Също както лекарите, зъболекарите и всички други хора, предлагащи подобни услуги.


  1. Ако веднъж ми се приложи Рейки, ще се излекувам завинаги
Иска ми се да е вярно. Всъщност, понякога от един кратък сеанс клиентите се чувстват облекчени и не се налага повтаряне на процедурата. Въпреки това, нека не забравяме, че изцелението е процес, цялостен при това. Препоръчително е да се направят 3-4 последователни процедури, след което се дава малко почивка. 


  1. Рейки е като терапевтичен масаж
Изглеждат подобни, но всъщност не са. Общото между тях е, че и при двете терапевтът внимателно поставя ръцете си върху специфични точки по тялото с цел лечение. И двете са неинванзивни техники за изчистване, тонизиране и балансиране на енергията на тялото и аурата. И в двата случая, първо се постига релаксация – необходимо условие за лечение.
Но все пак това са две различни процедури. Практикуващият Рейки лекува хората чрез насочване на универсалната енергия към тялото. За да може да лекува, той трябва да е придобил степен Мастер по Рейки. Лечебната система е разработена през 1900 г. от д-р Усуи в Япония, четем в http://razkazi.info/какви-са-ползите-от-рейки . Може да се каже, че това е и житейска философия, а лечителите я практикуват не само върху клиенти, но и върху себе си. Рейки Мастърът улавя с ръцете си и балансира био-енергийното поле на човешкото тяло. 


  1. Всички практикуващи Рейки прилагат едно и също лечение
Не съвсем. Някои терапевти комбинират японската техника с друг тип процедури. Също така, съществуват традиционни и нетрадиционни варианти на Рейки.
Желателно е, ако сте решили да се подложите на такъв тип лечение, да изберете практикуващ, който умее да усеща енергийното поле и да насочва правилно енергията. Доверете се на вътрешния си глас в избора на лечител и не гледайте само окачените дипломи и сертификати. 


  1. Лечението е праволинейно: не се чувствате добре – наполовина сте излекувани – вече сте напълно добре
Не, не действа така. Бих казала, че прилагането на Рейки е спираловиден процес, съставен от повтарящи се цикли. Всеки цикъл на лечението ни освобождава от неприятни вътрешни товари, чувстваме се по-добре и започваме да светим повече. Ето защо след всяка процедура се качваме по-горе по спиралата и започваме нов цикъл, по време на който се работи върху нещо друго. След като сме достигнали по-високо ниво на спиралата, действаме от по-висша гледна точка. 


  1. Практикуващите никога не се разболяват
Е, това е леко невъзможно. Преди всичко лечителите са хора от плът и кръв. Никой от тях не може да застане над човешката духовна еволюция. Според специалистите, хората, занимаващи се с Рейки са склонни да използват различни лечебни инструменти за самостоятелно поддържане на здравето.

автор на статията : ananinsert
Няма коментари:

Публикуване на коментар