неделя, 20 октомври 2013 г.

Духовно развитие – пътят, който ще освободи вътрешните ви ценностиВ отдавна забравени времена хората са разчитали на интуицията и психическите си способности, за да се справят с живота. Чудесата на съвременния свят – науката и технологиите – доста ни улесниха, но също така създадоха бариера между съзнанието и вродената ни интуитивност. Това ни държи откъснати от вътрешното духовно ядро и енергия. Те са вътре в нас, но ни се струва много трудно да се докоснем до тях по една или друга причина.
Духовно развитие и психическа самозащита – те са необходими като противоотрова в днешно време. Стресът и конфликтите нямат място в живота ни. Не бива да сме жертви на негативната енергия и влияние, които ни заобикалят. Можем да се защитим. 
Къде точно се загубваме, поели по този път?
Светът е пълен с нездравословни фактори, които ни разсейват. Прекалено силният акцент върху парите и материалното притежание притъпява усещането за собствената ни божественост. За момент забравяме, че сме духовни същества и се присъединяваме към нелепото състезание за разни ценности, престиж и власт. За повечето от нас това преследване е губеща оферта. Никога не можем да имаме достатъчно пари, притежания или статус в обществото. С течение на времето природно заложеният ни позитивизъм се оказва победен от разочарованието, гнева и насилието. В крайна сметка, този, който е загубил пътя си, в един момент открива себе си облян в отчаяние и разочарование.
Хората в подобно състояние са уязвими за негативна енергия и влияние отвън. Те пропадат надолу по спиралата на живота, от която не е невъзможно, но е много трудно да избягат. Започват да излъчват негативна енергия и изсмукват положителната такава от околните. Това се случва на подсъзнателно ниво. Никой не си поставя за цел да бъде нещастен. Но веднъж попаднал под влиянието на отрицателна енергия, на човек започват да му се случват неприятни неща.

Как тогава всеки от нас може да открие духовната връзка?
Напълно възможно е да премахнем лошата енергия наоколо и да заживеем по-добре, да бъдем по-здрави и щастливи. За да го направим, е нужно да тръгнем по пътя на своето духовно развитие, пишат в http://duhovno.newage.bg/
Първата стъпка е самоанализ. След като определим онези части от мислите и емоциите си, които са негативни – завист, гняв, леност, похот – се насочваме към интересното пътуване към самосъзнанието. Бъдейки наясно със себе си, ние сме в състояние да идентифицираме и да се грижим за положителната си енергия и емоции – радост, надежда, състрадание, ентусиазъм. Духът ни започва да расте, излъчването ни става по-спокойно и смирено, а съзнанието се изпълва с положителност.
Част от процеса на откриване включва освобождаване на потиснатите способности каквато е интуицията. Тя ни е природно дадена, но по различни причини спираме да й се доверяваме. А е важна за възстановяване на духовната връзка и усилията ни по пътя на духовно развитие ще ни помогнат да си възвърнем тази способност.
Можем да направим още нещо за насърчаване на своето духовно развитие и да подсилим излъчването си. Медитация, медитация и пак медитация. Нужно е време, за да се научим и първоначално може да бъде много трудно, дори разочароващо. Но възприемането на тази практика като част от ежедневието е чудесен начин да отворим съзнанието си и да дадем воля на вродените си, но скрити способности. Медитацията успокоява ума, отпуска тялото и помага чрез процеса на интроспекция (вглеждане в себе си). Практикувана за по-дълъг период, тя ни прави по-енергични, по-здрави и по-способни да разпознаваме и избягваме негативните влияния.
Други техники, които насърчават духовно развитие са: йога, цветотерапия, природолечение, терапия със смях и по-честия контакт с природата. Всяко едно от тези занимания ни помага да се свържем с вътрешното си духовно ядро и да изпълним съзнанието си с положителни мисли. Това от своя страна, заздравява аурата ни и създава психическа защита между нас и негативната енергия.
Особено важно за така желаното духовно развитие е да живеем здравословно. Помислете за балансирана диета, тонизиращи упражнения, начини за стимулиране на ума и се стремете да изграждате здрави взаимоотношения с околните. Поставяйки си подобни цели, можете да се захванете с много дейности, които ще ви направят по-силни и по-духовни човешки същества.


автор на статията : anainsert
Няма коментари:

Публикуване на коментар