петък, 11 октомври 2013 г.

Японски масаж "Зоган" на лицето за подмладяване

Японският масаж на лицето съставен от  Юкуко Танака, на основа на древни упражнения за лицето на японските девойки, е изключително ефективен за подмладяване и премахване на бръчките на лицето и шията, също и премахване на двойна брадичка, увиснала кожа и торбички под очите. В превод думата "зоган" означава "създаване на лицето". Резултат се забелязва още след 2 седмици, бръчките намаляват, кожата на лицето и шията става по-гладка, по-еластична и добива прасковен цвят и свежест. Само 12-15 минути на ден, или поне минимум два пъти седмично и се подмладявате с 11 до 15 години, невероятно!!!

Масажът обаче не е препоръчителен за хора със слаби лица, понеже от него лицето отслабва още повече. Също така не се препоръчва за хора с болни лимфни възли или с възпаления по кожата на лицето. Не е желателно да се изпълнява и по време на менструация.

Японските жени го правят  сутрин за 3 минути, например. По-добре е да се изпълнява сутрин.

Задължително кожата на лицето преди масажа се почиства добре, а след това се намазва с масажен крем или тоалетно мляко за почистване на грим, или бебешко олио, или с отварата от накиснати в гореща вода овесени или ленени ядки. Въобще с каквото смятате, че ще бъде подходящо за вашата кожа, и няма да й навреди с допълнителни пъпки или разранявания. Но целта е да не се прави в никакъв случай на суха кожа.!!! Ръцете трябва да се плъзгат леко по лицето. Освен това упражненията се изпълняват без натиск върху кожата, а с леки движения като поглаждане. След приключване на масажа лицето отново се измива добре, понеже се отделят токсини и мазнини и е задължително да се отстранят с почистване на лицето.
На второто видео е по-пълна версия на масажа за 25 минути, представено от Юкуко Танака.
Още 2 видео-клипа на английски с масажа, изпълнени от Юкуко Танака:

част 1 : http://www.youtube.com/watch?v=LrceQS7qdaI&feature=related
част 2:  http://www.youtube.com/watch?v=syxMAETLjFk

Юкуко Танака е разработила серия масажи "Зоган" за възраст над 20, 30, 40, 50, 60 години, за различните типове лица, релаксиращ вечерен масаж на лицето, има също така масажи  на тялото  за отслабване. За съжаление Юкуко Танака е починала през 2013 година от рак .

За повече информация за масажите на Юкуко, за плюсовете от него или за евентуалните проблеми при неправилно изпълняване четете тук, но е на руски. Аз разказах само най-най-важното за масажа.

1 коментар: