събота, 25 юли 2015 г.

С какво е опасно ниското кръвно налягане?

За по-ниско кръвно налягане са направени да се третира като сериозно заболяване. По-скоро - като лек приумица на тялото. До тогава, докато проблемът не става толкова очевидно, че започва да отрови живота на собственика й.

 Без сън, без почивка ...

Хипотонията не е толкова невинна, тъй като хората мислят за това. Този дълъг състояние, характеризиращо се с ниско кръвно налягане и различни автономни нарушения (намаляване на телесната температура, изпотяване дланите и ходилата, бледост, замайване).


Gipotonik трудно да заспите и още по-трудно да се събуди. На правилното почивка те се нуждаят от повече време, отколкото обикновено се препоръчва да не 6-8 и 8-12 часа. В същото време, въпреки по-голяма продължителност на съня, те рядко се чувстват освежени и отпочинали.Понякога хипотонични, може да предизвика смущения случва в покой и по време на тренировка ще болки и болки в ставите. Благодарение на ниското налягане влошава кръвоснабдяването на мускулите.Освен gipotoniki meteosensitive те се чувстват дори малки промени в атмосферното налягане и изменението на климата, не може дълго да бъде в задушна стая, е трудно да стои или седи в продължение на дълго време, те могат да загубят съзнание без видима причина. Всички тези симптоми не се развиват веднага, но само през годините, постепенно набира честотата и интензивността. В младостта си gipotoniki дори не може да се досетите за проблема и лечение на ниско налягане, без никакво внимание

Причините са разнообразни хипотония. Катализаторът за неговото развитие може да служи като стрес, хронична умора, липса на сън, депресия и други апатични състояние. Сред възможните причини за хипотония и различни заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, стомашно-чревния тракт, на кръвта. Така че, ако редовно имат ниско налягане, би било добре да разберете защо.

 Пийте кафе, дъвчете пиперДиагнозата се основава на физиологичен хипотония изключва разстройства на субективна и обективна характер. За да видите какви автономни нарушения, държани cardiointervalography и нарушения в храносмилателните органи, кръвоносната и дихателната изисква радиография и ултразвук. Задължителни монитори кръвно налягане.

Как да се повиши ниското кръвно налягане?

За разлика от антихипертензивни средства, може да понижи кръвното налягане при хипертония, фармакологично лечение на хипотонията доста малка. Обикновено такива пациенти са възложени кофеинови стимуланти лекарства. При липсата на съпътстващи заболявания на вътрешните органи най-често използваните лекарства от антихолинергици и сърдечни съоръжения.

 Доста ефективно като билкови лекарства, които повишават кръвното налягане и съдовия тонус (женшен, ехинацея тинктура китайски магнолия лоза, Pantocrinum, Rhaponticum carthamoides, чайове и тинктури съцветия безсмъртниче, тинктура Aralia). Все пак, не прекалявайте с тези лекарства. Те също имат противопоказания и странични ефекти.

Всички - в градината!Също толкова важно gipotonikam проведе правилен начин на живот, за да се избегне физически и емоционален стрес, се упражнява редовно и напълно нахранени, разходка.Диетата на лицето трябва да присъства в витамините от В (изобилие моркови, мляко, яйчен жълтък, черен дроб, дрожди, и зелените части на растенията) и витамин С, както и протеини. Не се лиши от морски дарове, богати на магнезий, калий и калций. Gipotonik също са полезни билки, които повишават кръвното налягане и стимулиране на адекватността на жлезите с вътрешна секреция.Но "обработва" коняк е крайно нежелателно. Cognac е само краткосрочен ефект и висока степен на пристрастяване, и всеки път, за да се елиминират симптомите на хипотония тялото ще изисква увеличаване на дози алкохол, който е изпълнен с нови предизвикателства.Важно


Ако налягането е паднало леко - до 110 от 70 mm Hg. колона със скорост 120-80, той се счита за вариант на нормата. Ако налягането спадне с повече от 20% от нормалната отделните показатели хипотония може да бъде вредно за здравето. С възрастта gipotoniki най-често склонни да изпитват колебания налягане и пристъпи на хипертония. Нищо чудно, че лекарите казват, нелекувана gipotonik - е бъдещето хипертония.
Жените хипотония около пет пъти по-често от мъжете. Обикновено между двадесет и четиридесет. Основните признаци на хипотензия, включват:

   
ускорен пулс с увеличение на физическа активност;
    
повишена чувствителност към студ и топлина;
    
неуспехите на менструалния цикъл (за жените), намалена потентност (мъже);
    
Ниска производителност, сънливост, склонност към морска болест;
    
загуба на паметта, изпотяване краката и ръцете, нарушение на терморегулацията;
    
потъмняване на очите и / или мига "лети" пред очите;
    
болки в сърцето, нарушения в храносмилането.http://www.aif.ru/health/life

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар