неделя, 26 август 2012 г.

Грегъри Тилкер - дъжд на стъклотоКак мислите, какво е това пред вас? Ако ви се струва, че това са фотографии от прозореца на автомобила по време на дъжд, то вие грешите. Това са картини. Техният автор - Грегъри Тилкер. (Gregory Thielker).


Грегъри Тилкер - е млад човек, американец. Роден през 1979 година в Ню-Джърси. Живее в Дели и Вашингтон, окръг Колумбия. Има художествено образование, изучавал е история на изкуството и живопистта в колежа Уилямс, щата Масачузетс, получил е степен бакалавър в областта на историята на изкуствата, завършил с отличие през 2002 година. Вашингтонския Университет в Сент-Луис, щат Мисури, живопис е завършил през 2005 година.
В картините му е застъпено ново направление на живопистта - хиперреализъм. То се е появило в живопистта и скулптурата в края на 20 век. Основния принцип на хиперреализма - това е фотографически възпроизвеждане на действителността, пълно копиране на предметите и образите, затова го наричат понякога - фотореализъм.

Надявам се картините да са ви харесали и следващият път, когато наблюдавате дъжда, стичащ се по стъклата, да си спомните за художника Грегъри Тилкер.

 
 

 
 


източник : http://galina-lukas.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар