сряда, 24 октомври 2012 г.

Витамините могат да навредят на здравето


Медиците стигнали до извода, че поливитамините не са толкова полезни: едновременен прием на различни витамини и минерали може да предизвика алергия.
13 наименования на различни витамини са известни на медиците до днешния ден. Всички тези вещества се използват за повишаване на жизнената активност. Но далече не всички хора, приемащи витамини знаят, че те не само помагат на здравето, но и крият опасности.
Една от тях, отбелязва порталът MigNews, се заключава в това, че човешкият организъм се старае да натрупва полезни вещества. Затова витаминните препарати могат по-дълго да остават в тялото и при употреба на други витамини или лекарства да образуват сложни химични връзки. В резултат в организма може да се появи токсично вещество.
Още по-лошо стои въпросът с поливитаминните комплекси. Паралелното употребяване на такива препарати и други лекарствени средства създава в тялото на човека невъобразим химичен коктейл.
Много хора също така са склонни да употребяват витамините за лечение, а не за профилактика на заболяванията. В резултат приемът на "безвредните и много полезни" таблетки може да доведе до сериозни последствия за здравето. Особено голяма е тази опасност за алергиците, имунитетът на които и без това е прекалено възприемчив към различни дразнители.

източник : aif.ru

Няма коментари:

Публикуване на коментар