петък, 5 декември 2008 г.

Останки от лемурийски огромен град на дъното на океана

около японския остров Йонагуни

Архипелаг Окинава се състои от множество малки острови и е разпрострян на стотици километри на юг от Япония, чак до остров Тайван. На 100км източно от острова на Тайван се намира последния остров на архипелага Окинава - японското островче Йонагуни [Yonaguni], който е много популярен сред любителите на дайвинга(подводното плуване). През 1985 година японски аквалангист Кихачиро Аратаке [Kihachiro Aratake] по време на подводно плуване случайно забелязал на шестметрова дълбочина недалече от остров Йонагуни странни многометрови блокове с правилна геометрична форма. Той съобщил за своята находка на професора по морска сеизмология Масааки Кимура [Masaaki Kimura] от университета в Окинава. Когато професорът сам видял подводните камъни, той достигнал до извода, че става въпрос за потънал град, построен от скали. В хода на последвалата научна експедиция на тихоокеанското дъно, проведена през 1998 година, били направени замервания на подводните руини, а след това бил съставен макет на подводния град.
Макет подводного города, найденного возле японского острова Йонагуни (Yonaguni).
Макет на подводния град, намерен около японския остров Йонагуни (Yonaguni)
От макета се вижда, че всички подводни великански блокове са разположени така, че напомнят на тераси на скален град. Интересно е също да се отбележи, че в основата на склона, намиращ се на 30 метра под водата лежат многочислени разхвърляни гигантски блокове, което може да се разглежда като резултат от голямо земетресение връхлетяло този град. При вида на този макет не можем да не си спомним едно място от "Тайната доктрина" на Елена Блаватская: "лемурийците строят своите първи скални градове от камъни и лава". И това ни навежда на мисълта, че руините принадлежат на лемурийци. А ако си спомним, че континента Лемурия (виж статията "Локализация на континента Лемурия") се е простирал по целия Тих океан и включвал в себе си сегашния остров Окинава, то не остават съмнения, че великанските руини принадлежат на лемурийците.
При по-подробно изследване на тези подводни руини са били намерени преки доказателства, за техния ръчен произход. Забелязано е, че някои гигантски блокове имат отвори като шахти с правилна кръгла форма. Също са намерени и други знаци, показващи, че блоковете са били обработвани. Интересно е, че на самия остров Йонагуни има останки от такива гигантски стъпаловидни тераси-руини, каквито са и под водата. Разликата е в това, че надводните руини са повредени и набръчкани от бразди, възникнали под въздействието на атмосферните влияния (вятър, дъжд, промяна в темературите), а подводните руини са покрити със слой раковини. Въпреки това под водата камъните се съхраняват по-добре, отколкото на повърхността, защото на морското дъно има по-стабилни условия.
Днес тези подводни руини са добре изследвани от любителите на дайвинга, които са публикували в инернет своите подводни фотографии. На тази страница ние сме избрали най-интересните, които илюстрират великанския характер на този подводен град. Особено впечатляват гигантските размери на терасите. Няма никакви съмнения, че тези руини са създавани от великаните на лемурийския период.
Освен това не много на север от остров Йонагуни по дължината на архипелага Окинава, близо до остров Керама(Kerama) , под водата са забелязани гигантски каменни проходи-лабиринти (виж последната фотография)
Близо до остров Агуни (Aguni), намиращ се до остров Окинава, са намерени следи от гигантски отвори с правилна кръгла форма. А недалеч от близкия остров Чатан (Chatan) са намерени гигантски правоъгърлни вертикални шахти и хоризонтални тераси. Може да се счита, че по време на съществуването на континента Лемурия там се е намирал център на лемурийската цивилизация, която е отишла под водата заедно с целия континент Лемурия.
Навярно в бъдеще могат да се открият нови подробности за този подводен център на лемурийската цивилизация, ако там се проведат сериозни подводни археологически изследвания от страна на сериозни научни институти, а не само от любителите на дайвинга.
___________фотографии __около__остров__Йонагуни________
(за увеличение кликнете на снимката)
Циклопические блоки правильной формы разбросаны у основания подводного скального города недалеко от острова Йонагуни [Yonaguni]. Шахты-отверстия круглой формы в блоках подводных руин острова Йонагуни [Yonaguni].
Циклопски блокове с правилна форма разхвърляни в основите на подводния скален град недалече от остров Йонагуни [Yonaguni]. Шахти-отвори с кръгла форма в блоковете на подводните руини на остров Йонагуни [Yonaguni].
Гигантские каменные блоки возле острова Ёнагуни. Главная терраса подводного города.
Гигантски каменни блокове около остров Йонагуни. Главната тераса на подводния град.
Проход со ступенями. Главная терраса подводного города (вид сверху).
Проход със стъпала. Главната тераса на подводния град (снимка отгоре).
Фигурный рельеф одной из террас. Аквалангисты возле фигурного рельефа.
Фигурен каменен релеф на една от терасите Водолази около фигурния релеф
Гигантская голова на краю одной из террас. Глазницы гигантской головы.
Гигантска каменна глава на края на една от терасите Очи на гигантска каменна глава
* * *
___________фотографии__около__остров__Окинава________
(за увеличение кликнете на снимката)
Возле острова Керама (Kerama) под водой были обнаружены гигантские каменные проходы-лабиринты. Возле острова Агуни (Aguni), Окинава, обнаружены следы гигантских отверстий.
Около остров Керама (Kerama) под водата били намерени гигантски каменни проходи-лабиринти Около остров Агуни (Aguni), Окинава са намерени следи от гигантски процепи/дупки
Возле острова Чатан (Chatan), Окинава, обнаружены гигантские прямоугольные вертикальные шахты и горизонтальные террасы.
Около остров Чатан (Chatan), Oкинава са намерени гигантски правоъгълни вертикални шахти и хоризонтални тераси


http://lebendige-ethik.net

2 коментара:

  1. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    ОтговорИзтриване
  2. Снимката която е с циклопски блокове с правилна форма разхвърляни в основите на подводния скален град недалече от остров Йонагуни е станала фантастична. Да можеш да стъпваш по дъното по този начин, една истинска мечта, която не всеки би постигнал.Има определено огромни блокове там, сигурна са стари сгради от преди хиляди години. Интересно е, че на самия остров Йонагуни има останки от такива гигантски стъпаловидни тераси-руини, каквито са и под водата. Именно под нея се крие огромна тайна, тайна на нашите прадеди.Хубави снимки и интересна статия благодаря за която.

    ОтговорИзтриване